Investeer in een wandelnieuwsbrief. Zit je in het bestuur van een wandelvereniging of ben je eigenaar van een informatieve wandelwebsite? Ben je helemaal weg van wandelen en wil je graag meer mensen bereiken met jouw website of webshop? Dan is een wandelnieuwsbrief een uitstekende manier om meer mensen aan je te binden en je beleeft er ongelofelijk veel plezier aan. Waarom start je nog meer met een digitale nieuwsbrief en hoe stel je deze slim samen?

Waarom een nieuwsbrief voor wandelaars?

Het opmaken en versturen van een nieuwsbrief wandelen is om meerdere redenen interessant. Je geeft niet alleen tips en inspiratie voor een onvergetelijke wandeling, maar ook voor jou en je webshop is het gunstig. Hoe zit dat?

 1. Bereik meer wandelliefhebbers

  Je wilt een nieuwsbrief die aansluit op een breder publiek. Hoe meer mensen je bereikt, hoe beter je autoriteitspositie. Jij wilt tenslotte expert zijn op wandelgebied, nietwaar? Daardoor kloppen mensen uit je doelgroep eerder bij jou aan. Voor advies of andere relevante informatie.

 2. Extra omzet voor je webshop

  Geef je niet alleen tips aan wandelliefhebbers, maar verkoop ej tevens wandelproducten in je webshop? Dan is het creëren van omzet uiterst belangrijk. Het zorgt voor een rokende schoorsteen. Een belegde boterham is nu eenmaal lekkerder dan een droge boterham.

Tips voor een succesvolle wandelnieuwsbrief

Een nieuwsbrief moet boeien. De interesse wekken van je doelgroep. Dit kan op verschillende manieren. Wij geven je graag een aantal tips die jou helpen bij een inspirerende nieuwsbrief:

 1. Schrijf iets over de juiste wandelschoenen en waar je deze koopt. Verkoop je zelf wandelschoenen? Dan is je nieuwsbrief natuurlijk een belangrijk marketinginstrument. Vertel iets over het desbetreffende merk. Of welke voordelen het wandelaars oplevert. Dit geldt uiteraard ook voor wandelkleding.
 2. Wandelaars ontdekken graag nieuwe wandelroutes en routetips. Geef niet alleen informatie over wandelroutes zelf. Maar koppel er ook onder meer een bed & breakfast aan vast voor een comfortabele overnachting.
 3. Startende wandelaars kampen veelal met blessures. Geef tips hoe ze blessures voorkomen.
 4. Wandelen is leuker als je het met meer mensen doet. Nodig uit om deel te nemen aan een georganiseerde wandeltocht.
 5. Wandelingen zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Strandswandeling, powerwalking, nordic walking, grachtenwandeling, duinwandeling, heidewandeling en boswandeling. Vertel iets over specifieke wandelsoorten. Geef praktische wandeltips.
 6. Het Pieterpad is de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland. Belicht in elke nieuwsbrief een stukje van deze route. Dit zorgt voor een unieke kennismaking met de mooiste wandelroute in eigen land.

Je eigen wandelnieuwsbrief maken 

Heb je voldoende inspiratie voor een succesvolle start om je eigen wandelnieuwsbrief te maken? Begin dan met een gratis proefaccount. En ontdek de professionaliteit én persoonlijke aandacht wanneer je hulp of tips nodig hebt.

Investeer vanaf vandaag in een nieuwsbrief en ontdek zelf hoe gemakkelijk het werkt!