Wil jij op een eenvoudige, goedkope en zeer effectieve manier contact onderhouden met je klanten? Ken de kracht van een periodieke nieuwsbrief dameskleding voor jouw kledingzaak!

Ben je bang dat je klanten daar niet op zitten te wachten? Of radeloos omdat je geen idee hebt wat je je klanten wilt vertellen? Om al jouw twijfels weg te nemen: klanten schrijven zich vrijwillig in voor je nieuwsbrief én wees gerust, er is meer dan genoeg om over te schrijven!

Het nieuwsbriefeffect

Een nieuwsbrief is veel meer dan een gewone digitale mail. Het is een onmisbare tool in jouw marketingmix voor klantenbinding. Er zijn ontzettend veel redenen om een nieuwsbrief in te zetten als eigenaar van een kledingzaak. Wij geven je de 4 belangrijkste redenen mee.

Om het je eenvoudig te maken, gebruiken we het ezelsbruggetje MODE.

  • Meer bezoek. Een nieuwsbrief richt je in met het oog om mensen naar je website te lokken met leuke acties, interessante content en de nieuwste pareltjes in jouw assortiment.
  • Ontvangersgericht. We worden allemaal graag persoonlijk benaderd door bedrijven, en we willen niet als een ‘nummer’ gezien worden. Een nieuwsbrief kan je volledig op de ontvanger afstemmen. Je kunt de lezers met de voornaam aanspreken, de trouwe lezers belonen met een extra korting en de nieuwste klanten verwelkomen.
  • Dankbaar. Een nieuwsbrief is een dankbare marketingtool. De lezers ontvangen iets extra’s (weetjes, acties, kortingen) en jij krijgt er meer verkoop voor terug.
  • Effectief. Een nieuwsbrief is een zeer effectieve en eenvoudige manier om contact te onderhouden met je doelgroep. Een nieuwsbrief stuur je periodiek naar de inschrijvers. Dit kun je iedere week doen, maar je kunt ook besluiten om een keer in de maand een nieuwsbrief uit te sturen. Zodoende bereik je op een continue basis fashionita’s, modeliefhebbers, trouwe klanten en nieuwe klanten.

6 tips: de kracht van content

Zoals gezegd, er is meer dan genoeg om over te schrijven. De kracht van content zit in relevantie, variatie en een win-win aspect:

  • Breng je lezers op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de mode. Denk hierbij aan de kleuren, de accessoires of de nieuwste modekliekjes.
  • Geef je lezers speciale acties en kortingen die alleen de inschrijvers ontvangen. Dan voelen ze zich speciaal.
  • Acties en kortingen moet je niet stil houden. Kondig deze aan in de nieuwsbrief en verwijs je lezers in één keer door naar de website.
  • Nodig je lezers uit voor de speciale (VIP)-avonden. Laat ze weten dat ook zij van harte welkom zijn.
  • Probeer mythes te doorbreken. Iedereen leest graag dingen die tegen hun idee van waarheid ingaan.
  • Laat een klant een verhaal vertellen in je nieuwsbrief dameskleding. Mensen lezen / zien graag meer over andere mensen.

Zelf nieuwsbrief dameskleding versturen?

Wil je zelf de kracht van een nieuwsbrief benutten? Probeer het zelf en ga geheel vrijblijvend je eigen nieuwsbrief makenBreng de modewereld in beweging.