Wees geen muurbloempje, maar direct, betrokken en actief

Verstuur jij al een maandelijkse of een wekelijkse nieuwsbrief naar je klantenbestand? Een periodieke nieuwsbrief versturen doet je bloemenwinkel opbloeien.

Weet je niet zo goed hoe je een nieuwsbrief bloemenwinkel moet maken, en ben je stiekem ook een beetje onzeker om zo iets nieuws te ondernemen? In deze nieuwsbrief volgen tips en tricks, zodat jij weet wat voor soort nieuwsbrief jou én je klanten opfleuren.

De kracht van een periodieke nieuwsbrief bloemenwinkel

Een nieuwsbrief over je bloemenwinkel lijkt een simpele mail met tekst en afbeeldingen, maar dat is het zeker niet. Er zijn tig redenen om een nieuwsbrief in te zetten als bloemist. Wij geven je de 5 belangrijkste redenen mee, eenvoudig te onthouden met het ezelsbruggetje BLOEM.

Bouwen. Een nieuwsbrief is een mooie manier om een relatie op te bouwen met je klanten. De lezers leren je bedrijf kennen, raken vertrouwd met je producten en ze zullen je blijven herinneren als een expert.

Lezen zonder afleiding. Een nieuwsbrief is heerlijk te lezen zonder afleiding, zoals wel het geval is op Facebook of Twitter. Er zijn geen voorbij schietende berichten of afbeeldingen. Het draait enkel en alleen om jouw content.

Ontvangersgericht. Een nieuwsbrief is volledig te personaliseren per ontvanger. Je kan de lezer aanspreken met z’n voornaam, je lezers zo nu en dan verrassen met een speciaal aanbod en je trouwe klanten soms in het zonnetje zetten.

Effectief: Het is een effectieve manier om contact te onderhouden met je doelgroep. Je bereikt veel mensen in één keer zonder dat het veel geld kost.

Meer bezoek. Met een nieuwsbrief krijg je meer bezoek. Je trekt klanten, zowel naar je website als naar de winkel zelf.

5 tips voor jouw fleurige nieuwsbrieven

Wat moet er in de “nieuwsbrief bloemenwinkel” staan? Het is een veel gestelde vraag door bloemisten die willen starten met het versturen van een nieuwsbrief. Wij geven je 5 tips mee. Tijd om de bloemetjes buiten te zetten!

  1. Geef je lezers interessante, laagdrempelige of leuke informatie mee over bloemen.
  2. Breng je lezers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bloemenwereld (zoals de kleuren en de soorten).
  3. Zorg dat je lezers op de hoogte zijn van de aankomende kortingen en acties.
  4. Geef je nieuwsbrieflezers direct de mogelijkheid om zich in te schrijven voor cursussen (zoals bloemschikken).
  5. Vergeet geen tips en tricks toe te voegen over bijvoorbeeld bloemen onderhouden of welke type bloemen geschikt zijn voor bepaalde gelegenheden.

Beste bloemist, wil jij je bedrijf laten opbloeien met fleurige nieuwsbrieven? Probeer het dan zelf en ga eens geheel vrijblijvend je eigen nieuwsbrief maken. Leer de kracht van content kennen en fleur je lezers op.