Als ondernemer droom je van een succesvolle zaak, nietwaar? Je wilt het liefst voortdurend nieuwe klanten in je winkel of bezoekers die je webshop van een bezoek voorzien. Bovendien is het prettig als klanten ook regelmatig bij je terugkomen voor de afname van nieuwe producten en/of diensten. Dit gaat ook op als je werkzaam bent als fotograaf en consumenten wilt bereiken. Een digitale nieuwsbrief maken en die periodiek versturen kan je hierbij uitstekend helpen. Wat is het nut eigenlijk van een fotografie nieuwsbrief en hoe je dit praktisch aanpakt? Lees dan snel verder.

Aantrekken van nieuwe klanten

Als fotograaf ben je specialist in je vakgebied, toch? Daarom kun je als geen ander klanten of consumenten informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van fotografie. Bovendien verschijnen er regelmatig nieuwe producten op de markt. Denk bijvoorbeeld aan camera’s, speciale objectieven, flitsers, statieven, accessoires of zelfs dashcam’s. Kennis is macht, toon dat in je eigen nieuwsbrief over fotografie. Vertel bijvoorbeeld over studiofotografie. Jij bent namelijk de vakman, de expert in je vakgebied en je kunt een beginner of ervaren fotograaf helpen om daadwerkelijk een camera, lens of andere dienst bij jou af te nemen.

Verkopen van camera’s, fotoservice of cursussen

Een fotografie nieuwsbrief is een uitstekende manier om bepaalde fotoproducten te promoten en een plaats te geven in je nieuwsbrief. Je autoriteit als fotospecialist blijkt ook uit het afnemen van interviews met foto-experts die je in je nieuwsbrief vermeldt. Verder is je nieuwsbrief een prima platform om bepaalde fotocursussen voor beginners en gevorderden te promoten. Heb je tijd over? Zet zelf een cursus in elkaar en bied geïnteresseerden de mogelijkheid om zich hiervoor digitaal in te schrijven.

Hoe geef je je nieuwsbrief praktisch vorm?

Nu je weet waarom een nieuwsbrief fotografie belangrijk is, wil je overgaan tot actie. Vanzelfsprekend wil je een nieuwsbrief die overtuigt, prikkelt en mensen uitdaagt om contact met jou op te nemen. Hoe je dat doet?

  • Voorzie je nieuwsbrief van mooie fotoreportages.
  • Ga zelf op pad met de camera, leg mooie afbeeldingen in de natuur of stad vast en leg uit waarom je foto’s vanuit een bepaalde hoek hebt genomen.
  • Link in je nieuwsbrief door naar de speciale blogpagina op je website. Dit levert direct meer bezoekers op je website of webshop.
  • Leg uit welke fotoservice je aanbiedt.
  • Vertel over het verschil tussen portret- en groepsfoto’s en koppel er een leuke foto-aanbieding aan vast.
  • Mensen verleiden tot het volgen van een cursus of het kopen van een fotoproduct? Verwerk een kennismakingskorting in je nieuwsbrief.
  • Misschien maak je trouwfoto’s of bedrijfsrapportages met mooie overzichtsfoto’s uit de lucht, gemaakt met een drone
  • Ook het uiterlijk van je fotografie nieuwsbrief is belangrijk: kies voor een mooie lay-out en sprekende opmaak.

Start vandaag, ga je eigen nieuwsbrief maken

Zie je een nieuwsbrief fotografie helemaal zitten en ben je overtuigd van de noodzaak om klanten te werven of juist te binden? Start dan met je eigen nieuwsbrief. Bij Nieuwsbriefsysteem.nl heb je de keuze uit talloze templates voor het creëren van een fantastische fotografie nieuwsbrief. Ontdek zelf welke mogelijkheden het systeem jou biedt en verstuur binnen enkele minuten je allereerste nieuwsbrief!