Als wijnverkoper of wijnspecialist weet je hoe belangrijk kwaliteitswijn is. In je winkel of webshop verkoop je graag de allerbeste wijnen aan je doelgroep. Vanzelfsprekend deel je ook graag interessante informatie over wijnen aan je klanten als ze daarom vragen. Hoe kun je dit nu beter aanpakken dan via een nieuwsbrief mailing?

Er zijn nog veel meer redenen op te noemen waarom het versturen van een nieuwsbrief wijnen nuttig is. Wij geven je 3 tips waarom je er goed aan doet om minimaal eenmaal per maand een nieuwsbrief te versturen.

Investeer in je imago als wijnspecialist

Het is je vast al eens opgevallen dat mensen een hernieuwde interesse hebben in ambachtelijke beroepen. Mensen zijn nieuwsgierig naar exclusieve beroepen zoals boekbinders, meubelmakers, maar ook bierbrouwers en wijnspecialisten staan volop in de belangstelling. Al deze beroepen zetten een uniek product op de markt en is er ongelofelijk veel over te vertellen.

Jij als wijnverkoper met een (internationaal) wijncertificaat op zak, kunt je onderscheiden van je concurrenten door kennis en actuele ontwikkelingen te delen met je doelgroep. Mensen kopen namelijk steeds vaker een exclusief product dat met passie is gemaakt of met liefde wordt verkocht.

Informeer je doelgroep over wijnproeverijen

Over wijn is ongelofelijk veel te vertellen. Hoe leuk is het om daarom in je winkel of een andere locatie een wijnproeverij te organiseren. Op informele wijze laat je mensen kennismaken met overheerlijke landen uit talloze landen en regio’s.

Een nieuwsbrief schrijven en versturen is natuurlijk ook ideaal voor het opzetten van een digitale wijncursus. Breng geïnteresseerden in bijvoorbeeld 4 verschillende nieuwsbrieven meer informatie bij over waar wijnen vandaan komen en hoe je ze drinkt.

Tips voor een aansprekende nieuwsbrief wijnen

Zoals je ziet, is het schrijven van een nieuwsbrief helemaal niet zo’n gek idee. Uiteraard is het prettig om tips te krijgen hoe je dit slim aanpakt. Hulp nodig? Wij lichten een tipje van de sluier op:

  • Laat wijninkopers of wijnspecialisten aan het woord in je nieuwsbrief.
  • Werk samen met een wijndocent en biedt de mogelijkheid voor het volgen van een wijncursus (uiteraard met de nodige korting!).
  • Vertel in je nieuwsbrief meer over je wijnwinkel, hoe deze is ontstaan en wat je klanten wil bieden.
  • Bied in je nieuwsbrief wijnen aan voor speciale actieprijzen of werk met kortingscodes.
  • Geef je doelgroep tips welke wijnen geschikt zijn voor vlees, vis of desserts.
  • Online is er veel informatie te vinden over wat je kunt vermelden in je nieuwsbrief, doe er je voordeel mee!

Nieuwsbriefsysteem.nl voor een exclusieve wijnnieuwsbrief
Ben je gaandeweg het lezen enthousiast geworden over de mogelijkheden voor een nieuwsbrief over wijnen? Wil jij je specialisme tonen op het gebied van wijnen? Dan is een wijn nieuwsbrief maken een prima eerste stap!

Bouw een e-maillijst met abonnees, klanten en geïnteresseerden op. En analyseer de statistieken van je verzonden nieuwsbrieven via inzichtelijke rapportages.