Je eigen nieuwsbrief maken … heb je ooit weleens gedacht aan het schrijven van een nieuwsbrief voor je een voetbalvereniging? Het is een prima manier om de trouwe achterban van een voetbalclub kennis te laten met het reilen en zeilen van de vereniging. Ben je een betrokken vrijwilliger bij jouw voetbalclub en wil je graag een professionele nieuwsbrief voetbalvereniging opmaken en versturen? Ontdek in dit blogartikel wat het nut is van een nieuwsbrief en hoe je dit slim aanpakt.

Het nut van een nieuwsbrief maken voor je voetbalvereniging

Waarom is het relevant dat je als voetbalvereniging regelmatig je eigen voetbalvereniging nieuwsbrief maakt en verstuurt aan je achterban?

  • Het hoofddoel is natuurlijk om clubleden en fans te informeren en daardoor betrokken te houden bij je voetbalvereniging. Je geeft bijvoorbeeld informatie over actuele ontwikkelingen binnen de vereniging of je deelt interessant nieuws over nieuwe spelersaankopen of spelersverkopen.
  • Een digitale nieuwsbrief is ontzettend handig als je een toernooikalender de deur uit wilt doen. Bovendien geeft het jou de kans om iets te vertellen over de lokale of landelijke competitie en interessante toernooien.
  • Natuurlijk is een nieuwsbrief dé manier voor het delen van tips over goede voetbalkleding, de allernieuwste voetbalschoenen of hoe voetbalblessures zijn te voorkomen.

Tips bij het versturen van een nieuwsbrief van je voetbalvereniging

Is jouw enthousiasme geprikkeld en wil je direct aan de slag met een voetbalvereniging nieuwsbrief. Onderstaande 3 praktijktips helpen jou je eigen voetbalvereniging nieuwsbrief maken en dan vooral om er een succes van te maken:

1. Verwerk foto’s, afbeeldingen en video’s in je nieuwsbrief
Prikkel de aandacht van je lezers door foto’s, afbeeldingen en video’s te verwerken in je nieuwsbrief. Vraag een professionele fotograaf om foto’s te maken tijdens trainingen en/of wedstrijden en zorg ervoor dat het beeldmateriaal een aanvulling is op de geschreven content.

2. Interview bestuursleden, voetballers of sponsoren
Het schrijven van interessante content houd de aandacht van je doelgroep vast. Probeer een bekende voetballer of voetbaltrainer te strikken voor je nieuwsbrief. Geloof maar dat dit meer leads oplevert voor je website (of webshop) waardoor de conversie ongetwijfeld toeneemt. Het is eveneens een optie om bestuursleden of grote sponsoren aan het woord te laten.

3. Verwerk een call-to-action in je nieuwsbrief
Als voetbalvereniging wil je niet alleen interessant nieuws brengen aan je doelgroep. Belangrijk is ook dat je je achterban motiveert om in actie te komen. Bij het creëren van een nieuwsbrief is het aanhouden van een actieve schrijfstijl daarom relevant. Prikkel mensen met content die je schrijft en daag ze uit om bijvoorbeeld lid te worden van je vereniging, bardiensten mee te draaien of jou te helpen bij de organisatie van een clubfeest. Maak daarom in je nieuwsbrief zoveel mogelijk gebruik van call-to-actions.

Verstuur een professionele voetbalvereniging nieuwsbrief

Sta je te popelen om te starten met je nieuwsbrief? Bekijk de templates van Nieuwsbriefsysteem.nl en leer snel en eenvoudig nieuwsbrieven versturen. Importeer bestaande abonnees, verstuur je nieuwsbrief aan je achterban en voer eventuele verbeteringen door na het bekijken van de statistieken. Probeer het 30 dagen gratis uit en verstuur binnen slechts 60 seconden de eerste nieuwsbrief aan je voetbalvereniging.