Als tekstschrijver, blogger of copywriter wil je het maximale uit je tijd halen. Dat betekent dat je zoveel mogelijk tijd besteedt aan de creatieve en grammaticale kant van je teksten. Zaken als urenadministratie en facturering blijven noodzakelijk. Je weet ook dat jezelf promoten belangrijk is, maar dat doe je liever zo snel en goedkoop mogelijk. Start vandaag en ga je eigen nieuwsbrief maken.

3 redenen voor een nieuwsbrief copywriter

 • De inhoud van een nieuwsbrief schrijf je gewoon zelf. Omdat je al de vaardigheid bezit om aansprekende teksten te schrijven, ben je als blogger of copywriter weinig tijd kwijt aan het inhoudelijke deel van de nieuwsbrief.
 • Professionele nieuwsbrieven zijn gemakkelijk te maken. Je hoeft niet een dure of ingewikkelde training te volgen om een mooie nieuwsbrief te kunnen maken. Met de intuïtieve software van Nieuwsbriefsysteem maak je namelijk snel en eenvoudig een professioneel uitziende nieuwsbrief.
 • Een nieuwsbrief maken is goedkoop. Bij Nieuwsbriefsysteem.nl heb je al vanaf zeven euro per maand toegang tot uitgebreide mogelijkheden om een nieuwsbrief copywriter te maken.

10 praktijktips en ga je eigen nieuwsbrief maken

Om je op weg te helpen geven we je 10 tips voor het maken van een professionele nieuwsbrief:

 • Maak een showcase van je nieuwsbrief. “The proof is in the pudding”, oftewel: met de geweldige inhoud van jouw nieuwsbrief overtuig je jouw (potentiële) klanten van jouw schrijfkunsten.
 • Koppel je nieuwsbrief met je blog. Met je nieuwsbrief kun je jouw blogteksten opnieuw onder de aandacht brengen. Schrijf een prikkelende introductie en leidt de lezer vervolgens naar jouw blogteksten. Dat betekent niet alleen een interessante inhoud van je jouw nieuwsbrief, maar ook meer traffic naar je blog.
 • Als professional ben je geloofwaardiger. Wees niet bang om jezelf in je nieuwsbrief als autoriteit neer te zetten. Jij bent immers de professional op het gebied van het schrijven van teksten. Als het op autorijden aankomt luistert jij toch ook eerder naar Max Verstappen dan naar je buurman?
 • Word een autoriteit voor andere copywriters. Heb je al meer ervaring met het schrijven van goedgewaardeerde content? Vertel in je nieuwsbrief dan wat je geheimen zijn. Uiteraard licht je steeds maar een tipje van de sluier op, zodat je abonnees je jouw nieuwsbrieven blijven lezen.
 • Blogger, copywriter, tekstschrijver?. Leg duidelijk uit wat nou het verschil is tussen tekstschrijvers, bloggers en copywriters. En onder welke categorie jij jezelf schaart.
 • Informeer je lezers over SEO. Online vindbaarheid is minimaal net zo belangrijk als goedgeschreven teksten. Laat in je nieuwsbrief zien dat jij goed op de hoogte bent van Search Engine Optimalization (SEO).
 • Open de ogen van je lezers. Vul je nieuwsbrief met onderwerp die zowel prikkelen als informeren. Zo weet bijvoorbeeld lang nog niet iedereen weet wat “clickbait” is. Open je nieuwsbrief met een sensationele titel en schrijf vervolgens een informerend artikel over “klikaas”.
 • Zet jezelf in de etalage. Informeer jouw lezerskring over alle facetten van je dienstverlening. Vertel in je nieuwsbrief bijvoorbeeld dat je ook als schrijfcoach, bedrijfsblogger of ad interim copywriter beschikbaar bent.
 • Verwijs naar handige websites. Iedereen moet weleens teksten schrijven en kan daarbij hulp gebruiken. Benoem in je nieuwsbrief websites die je zelf vaak gebruikt, omdat ze het schrijven van goede content gemakkelijker maken.
 • Een beetje commercieel mag best. Wees niet bang om professionals waar je prettig mee samenwerkt eens in het zonnetje te zetten. Als je daar een boeiend verhaal over kunt schrijven en er zelf ook profijt van hebt, dan kun je prima een commercieel stuk in je nieuwsbrief plaatsen.

Heb je zin gekregen om jezelf als tekstschrijver, blogger of copywriter te promoten? Start vandaag en ga je eigen nieuwsbrief maken.