Als leverancier van beveiligingsapparatuur wil je ervoor zorgen dat ieder kantoorpand of woonhuis optimaal beveiligd is. Maar lang niet altijd weten jouw (potentiële) klanten wat jouw onderneming voor ze kan betekenen. Met een nieuwsbrief kun je de bekendheid van jouw producten en diensten echter flink verhogen. Een effectieve nieuwsbrief maken over beveiligingsapparatuur doe je niet zo maar. Wij geven je hieronder 3 handige tips.

Waarom een nieuwsbrief maken over beveiliging?

Waarom zou je als leverancier van beveiligingsapparatuur regelmatig een nieuwsbrief maken en versturen? Je hebt het als ondernemer immers al druk genoeg met alles wat er komt kijken bij het beveiligen van onder meer winkels, scholen, kantoorpanden en woningen. Dan heb je nog weinig tijd voor andere dingen, zoals promotie. Een nieuwsbrief stelt je in staat om op een snelle en goedkope manier jouw afnemers te informeren over jouw beveiligingsproducten of -diensten. Zodat jouw onderneming kan blijven groeien.

Hoe maak je snel en eenvoudig een professionele nieuwsbrief?

Veel ondernemers denken dat alleen creatievelingen en ervaren dtp’ers echt goede nieuwsbrief kunnen maken. Gelukkig is het tegendeel waar. Want ook als je er weinig ervaring mee hebt, maak je met de juiste software toch gemakkelijk een professioneel uitziende nieuwsbrief over beveiligingsapparatuur. Met het geheel Nederlandstalige Nieuwsbriefsysteem plaats je eenvoudig teksten, afbeeldingen en video’s in jouw beveiligingsapparatuur nieuwsbrief.

3 tips voor een effectieve beveiligingsnieuwsbrief

Hier vind je 3 handige tips om een effectieve en professionele nieuwsbrief te maken:

 • Maak lezers bewust van hun aanwezige behoeften. Producten worden voor bedrijven en consumenten relevant als ze een oplossing bieden voor problemen. Bij beveligingsproducten en -diensten is er vaak sprake van een latente behoefte. Er wordt pas wat mee gedaan als er zich een situatie voordoet die mensen aan het denken zet.
  De omzet in brandbeveiliging neemt bijvoorbeeld enorm toe bij een buurtbrand. Of bij een enorme brand met ernstige gevolgen.
  Wanneer je goede voorbeelden geeft van het voordeel en de noodzaak van jouw producten en diensten, dan wordt je nieuwsbrief veel effectiever.
 • Met actuele onderwerpen maak je jouw nieuwsbrief relevanter. Veiligheid is ‘hot’. Daardoor verschijnen er veel berichten over in de media. Speel met je nieuwsbrief in op actuele onderwerpen. Neem altijd één artikel op over een actueel beveiligingsonderwerp. Zo maak je jouw nieuwsbrief over beveiligingsapparatuur nog relevanter.
  Is er geen actueel onderwerp te vinden? Je kunt dan altijd inspelen op algemene beveiligingsadviezen die politie, brandweer en Nederlandse overheid geven.
 • Varieer in onderwerpen en producten.Variatie is de derde sleutel tot het maken van een effectieve nieuwsbrief. Niets is dodelijker voor welke vorm van communicatie dan ook dan eenzijdigheid. Varieer in je nieuwsbrieven tussen producten en diensten. Tussen inbraak en brand. Of tussen beveilingscamera’s en bewegingsmelders.
  Kies de ene keer bijvoorbeeld voor een artikel over home automation en plaats in de volgende nieuwsbrief tips voor beveiligingsabonnementen.
  Of belicht afwisselend een goedkope beveiligingsoplossing met een IP-camera en dan weer de meest geavanceerde kantoorbescherming uit jouw assortiment.

Wil je ook aan de slag gaan met een nieuwsbrief over beveiligingsapparatuur? Kijk dan snel op nieuwsbrief maken voor meer informatie.