Ben je recent een wielerclub gestart of fiets je al jarenlang uitdagende fietsroutes met je wielerclub? Of ben jij de drijvende kracht achter een succesvolle groep wielrenners?

Met een wielerclub nieuwsbrief bereid jij je optimaal voor op elke wielerrit. Bovendien is het leuk om je achterban op de hoogte te houden van wat je zoal onderneemt. Waarom is een nieuwsbrief nog meer nuttig voor jouw wielerclub en hoe ga je hiermee aan de slag?

Waarom een nieuwsbrief voor je wielerclub?

Het schrijven van een wielerclub nieuwsbrief is zeker nuttig. Waarom dat zo is en wat het jou oplevert?

 • Actuele ontwikkelingen en interessant nieuws uit de wielerwereld is op eenvoudige wijze te delen met je achterban of doelgroep.
 • In een nieuwsbrief verwerk je bijvoorbeeld een wielerkalender. Uiteraard met een call-to-action zodat wielrenner-liefhebbers zich kunnen aanmelden voor een wielerrit.
 • Het is de ideale manier om wielrenners te informeren over trainingskampen, wegkoersen, clubkampioenschappen of nieuwe wielerkleding.
 • Niet geheel onbelangrijk: aanbiedingen voor fietsen, attributen en kleding van leveranciers zijn interessante producten om over te schrijven. Dit is vooral relevant als je een webshop hebt in wielerkleding.
 • Wanneer je het slim aanpakt, trek je wellicht sponsors uit de wielerbranche aan voor gratis fietsartikelen. Dit is bijvoorbeeld van toepassing als je bepaalde producten uit de wielerbranche promoot.

Waarom zou je nog wachten met het schrijven van een nieuwsbrief voor wielerliefhebbers? Het levert je ongetwijfeld respons en wellicht de nodige euro’s op!

3 tips bij het schrijven van een wielerclub nieuwsbrief

Wil je een nieuwsbrief die jouw wielerclub of achterban overtuigt en prikkelt? Onderstaande 3 tips helpen jou een krachtige nieuwsbrief in elkaar te zetten.

 1. Verwerk afbeeldingen en video’s in je nieuwsbrief
  Beelden zeggen meer dan woorden. Verleid je doelgroep daarom met schitterende afbeeldingen, foto’s en/of video’s. Met een fietscamera film jij je mooiste fietsavonturen en laat je anderen kennismaken met jouw supergave fietstochten.
 2. Laat wielrenners aan het woord
  Je doelgroep overtuig je pas echt als je professionals aan het woord laat. Probeer een ‘grote’ naam uit de wielrenner-wereld te strikken voor een interview. Ongetwijfeld bereik je daarmee een breder publiek.
 3. Verwerk interessante fietsroutes in je nieuwsbrief
  Een nieuwsbrief die je verstuurt, moet je lezers prikkelen en inspireren. Voorzie je nieuwsbrief daarom van praktische tips over leuke fietsroutes in het buitenland of geef tips over goedkope accommodaties langs wielerroutes.

Schrijf je nieuwsbrief met Nieuwsbriefsysteem.nl
Met een nieuwsbriefsysteem profiteer je altijd optimaal van uitgebreide mogelijkheden en kan je snel en gemakkelijk een eigen wielerclub nieuwsbrief maken én te versturen. Op snelle en eenvoudige wijze verstuur je namelijk een nieuwsbrief conform je wensen. Maak de keuze uit talloze templates en probeer het systeem gratis 30 dagen uit.

Vol inspiratie aan de slag met het schrijven van een nieuwsbrief voor je wielerclub? Bovenstaande tips helpen jou om dit succesvol te realiseren!