Wanneer je bijvoorbeeld een dierenspeciaalzaak hebt, honden traint of als dierenarts actief bent, dan bereik je met een digitale nieuwsbrief hondenliefhebbers heel eenvoudig en voordelig. We leggen je hier uit waarom dat zo is en geven je inspiratie over de inhoud van je honden nieuwsbrief.

Waarom een digitale honden nieuwsbrief maken?

Een digitale nieuwsbrief maken is een zeer doeltreffend en efficiënt communicatiemiddel. Recent onderzoek van adviesbureau McKinsey heeft aangetoond dat nieuwsbrieven veel effectiever zijn dan adverteren op social media.

Doordat je digitaal communiceert kun je ook direct terugzien hoe vaak je nieuwsbrief geopend is. Of welke onderwerpen goed scoren. Dit is iets wat je met bijvoorbeeld een gedrukte flyer of een advertentie in de krant nooit te weten zult komen.

Gebruik Nieuwsbrief software

Met de juiste nieuwsbriefsoftware maak je bovendien heel gemakkelijk zelf een nieuwsbrief. Als ondernemer ben je dan helemaal in controle,. Je bepaalt zelf wat er in de nieuwsbrief komt te staan en welke hondenliefhebbers deze gaan ontvangen. Ook kies je zelf het moment uit waarop je jouw honden nieuwsbrief verstuurt. Hierdoor krijgen jouw (potentiële) klanten je informatie precies op het juiste moment.

Bovendien is een goede nieuwsbrief maken helemaal niet duur wanneer je kiest voor de software van Nieuwsbriefsysteem. Je hebt dan een professioneel en toch eenvoudig te gebruiken communicatiemiddel tot je beschikking.

Tips voor het maken van een honden nieuwsbrief

Een digitale nieuwsbrief is dus een geweldige manier om als ondernemer in contact te komen met bezitters van honden. Maar wat zet je nu precies in je hondennieuwsbrief? We geven je hier drie tips om hondenliefhebbers beter te bereiken:

  • Segmenteer naar afmeting of ras. Een goede insteek voor de artikelen is om speciale hondenrassen te belichten of te focussen op kleine, middelgrote of juiste hele grote honden. Ieder hondenras heeft immers zijn speciale eigenschappen, maar ook zijn eigen behoeften wat betreft de verzorging, voeding en training. Wanneer je weet wat het ras of de afmetingen van de honden van jouw klanten zijn, kun je jouw nieuwsbriefartikelen, aanbiedingen en acties perfect afstemmen op de behoeften van je afnemers. Hoe relevanter de informatie die je geeft, hoe effectiever je nieuwsbrief zal zijn.
  • Varieer in je onderwerpen. Een hondennieuwsbrief blijft interessant en dus effectief wanneer je varieert in  onderwerpen. Ga als hondentrainer dus niet alleen in op opvoeding, maar maak in je artikelen ook zijstapjes naar bijvoorbeeld hondenkleding of keuringen. Daarbij kun je heel goed samenwerken met andere ondernemers uit de omgeving die zich ook op honden richten. Zo kun je bijvoorbeeld speciale acties met een dierenspeciaalzaak organiseren of je verbinden met een goede dierenarts.
  • Verras en inspireer je doelgroep! Niets is dodelijker voor een nieuwsbrief dan communiceren om het communiceren. Stuur alleen een nieuwsbrief als je echt iets te melden hebt. En niet omdat je vindt dat je bijvoorbeeld iedere maand iets moet versturen. Zorg ervoor dat je jouw doelgroep verrast met leuke informatie en wetenswaardigheden waar je zelf ook blij van zou worden.

Heb je al zin om aan de slag te gaan? Start dan vandaag en ga gemakkelijk en voordelig je eigen honden nieuwbrief maken.