Als sportschool wil je een eigen nieuwsbrief maken en er alles aan doen om je sportschool zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor mensen. Veel mensen zien als een berg op tegen de sportschool, daarom moet jij ervoor zorgen dat je hen op slimme wijze motiveert om zich bij jou in te schrijven. Dit realiseer je bijvoorbeeld door het schrijven van een fitness nieuwsbrief.

Nieuwsbrief maken en fitness aantrekkelijk promoten

Heb je nog nooit een fitness nieuwsbrief geschreven? Dan is het soms best lastig om succesvol van start te gaan. Waar begin je en waar moet je rekening mee houden? Om je daarbij te helpen, geven wij je graag een aantal praktische tips waardoor je een professionele nieuwsbrief kan maken.

1. Vertel waarom fitness zo belangrijk is

Mensen stappen veelal niet uit zichzelf naar de sportschool. Veel mensen ervaren een bepaalde drempel en het is aan jou om ze zover te krijgen alsnog bij jou langs te komen in de sportschool. Dit realiseer je onder andere door te vertellen waarom fitness zo belangrijk is en wat het met je lijf doet. Daarmee neem je veel onzekerheid weg bij je doelgroep en wordt de drempel een stuk lager om te gaan fitnessen in de sportschool.

2. Informeer over trends op fitness vlak
Wil je sportievelingen activeren om eens iets anders te proberen dat wat ze tot nu toe doen? Geef interessante informatie over trends op fitness vlak. Bespreek bijvoorbeeld de nieuwste apparaten en technieken en welke mogelijkheden hiervoor op jouw sportschool aanwezig zijn.

3. Gebruik acties en aanbiedingen
De drempel voor de sportschool kun je ook verlagen door te stunten met een aantrekkelijke korting of speciale aanbieding. Mensen zijn nu eenmaal gevoelig voor geld en jij kunt daar als eigenaar of sportinstructeur handig op inspelen.

4. Verleid met aantrekkelijke groepslessen en/of trainingen
Sporten wordt een stuk leuker als je met meerdere mensen besluit te gaan sporten. Investeer daarom in de mogelijkheid voor groepslessen en/of trainingen. Een eerste optie hierin is bijvoorbeeld zumba. Vooral vrouwen zijn gevoelig voor deze vorm van sport.

Nog 2 extra tips

5. Bied persoonlijke training aan
Bouwen aan duurzame relaties met je sportschoolbezoekers? Bied een persoonlijke training met behulp van een personal trainer. Daarmee geef je iemand persoonlijke aandacht die de sportschool bezoekt. Het is de ultieme methode om je waardering uit te spreken en een helpende hand uit te bieden waar dat nodig is.

6. Geef tips over gezondheid en voeding
Voor een perfect resultaat combineer je fitness met een gezond voedingspatroon. Door hier aandacht aan te besteden in je fitness nieuwsbrief toon jij je autoriteit als fitness deskundige. Mensen zijn daardoor eerder geneigd om bij je langs te komen in de sportschool.

Zelf ook je eigen fitness nieuwsbrief maken? 

Wil je ook een nieuwsbrief maken? Maak dan vandaag een daverende start. Een nieuwsbrief levert je ongetwijfeld meer klanten op in je sportschool en dat is uiteraard wat je voor ogen hebt bij het schrijven en versturen van een nieuwsbrief.