Een nieuwsbrief maken? Ondernemers zijn soms best verdeeld als het gaat om het schrijven van een nieuwsbrief. Toch heeft het wel degelijk zin om met een nieuwsbrief versturen aan de slag te gaan.

Echter dien je wel aan een belangrijke voorwaarde te voldoen: besteed er aandacht en zorg aan. Alleen dan heeft een digitale nieuwsbrief versturen naar je doelgroep zin en nut. Waarom is het nog meer belangrijk om met je nieuwsbrief aan de slag te gaan?

4 tips om een nieuwsbrief te maken

 1. Kennis delen
  Door het plaatsen van informatie op je website of door deze met een nieuwsbrief te versturen naar je achterban, kies je ervoor om op natuurlijke wijze kennis te delen. Dit is niet alleen goed voor de zoekmachines, maar je wordt hiermee tevens autoriteit in je vakgebied. Prospects zullen daardoor eerder geneigd zijn om je producten of diensten af te nemen. En dat is toch precies wat je voor ogen hebt.
 2. Inspelen op de actualiteit
  Inspelen op de actualiteit biedt volop kansen voor jouw onderneming. Door jouw merk en boodschap te koppelen aan de actualiteit spreek je mensen ongetwijfeld aan. Het is een enorme kans voor jou als ondernemer om daardoor meer mensen naar je website of webshop te trekken. Herinner je nog het Roy Donders juichpak? Het was een enorme stunt tijdens het WK van 2014. Het succes was zo groot dat de juichpakken al snel waren uitverkocht.
 3. Verkoop bevorderen
  Een nieuwsbrief maken kan de verkoop bevorderen van de producten in jouw webshop. Het is namelijk een perfecte manier om producten ‘in the picture’ te zetten. Door regelmatig producten uit te lichten tijdens een sale of actie profiteer je ongetwijfeld van meer verkopen. Je kunt er ook voor kiezen om ‘gebruikers’ iets te laten vertellen over het product dat ze bij jou hebben gekocht. Kortom, het heeft zeker zin om een nieuwsbrief te schrijven en te versturen aan je achterban.
 4. Relatie opbouwen met je doelgroep
  Door een nieuwsbrief te maken bouw je aan een relatie met je doelgroep. Het is belangrijk om structureel contact te maken met je doelgroep. Doe je dit niet, dan zal een klant sneller naar een concurrent stappen. Door het maken van een nieuwsbrief blijf je in beeld bij de mensen en kies je voor een duurzaam contact. Klanten weten je daardoor ook in de toekomst gemakkelijk te vinden. Je maakt optimaal gebruik van je klantenbestand en bovendien breid je deze ook nog eens uit.

Zelf een nieuwsbrief maken?
Wil je zelf ook een nieuwsbrief maken en succesvol zijn in wat je doet? Snel en eenvoudig starten met een nieuwsbrief doe je gemakkelijk met Nieuwsbriefsysteem. Dit krachtige online nieuwsbriefsysteem mag je 30 dagen gratis gebruiken. Bovendien vind je altijd een nieuwsbriefpakket dat het beste aansluit op je wensen. Probeer gratis en ontdek zelf welke voordelen het je oplevert.