Nieuwsbrief tips die direct meer verkopen oplevert. Daar droomt elke ondernemer van die een digitale nieuwsbrief verstuurt aan zijn relaties. Hoe creëer je nu zo’n commerciële nieuwsbrief dat dit is terug te zien in je omzet? Wat is daarvoor nodig en hoe pak je dat succesvol aan? Onderstaande 7 nieuwsbrief tips dragen bij aan een nieuwsbrief die (meer) verkoopt.

7 nieuwsbrief tips voor meer verkopen via je nieuwsbrief

1. Werk met aanbiedingen

Een aanbieding of sale actie in je nieuwsbrief werkt altijd. Zet elke 2 of 4 weken bepaalde producten in de spotlights en geef een aantrekkelijke korting op datgene dat je verkoopt.

2. Investeer in kortingsacties
Kortingsacties doen het altijd goed in een nieuwsbrief. Laat je doelgroep deelnemen aan speciale kortingsacties of biedt ze de mogelijkheid om deel te nemen aan een spaarprogramma binnen jouw winkel of webshop. Daarmee sparen ze voor nog meer korting op de producten en/of diensten waar ze gebruik van maken.

3. Link in je nieuwsbrief door naar je webshop
Als ondernemer moet je zo simpel mogelijk proberen te denken wanneer het gaat om nieuwsbrief tips. Schotel prospects of klanten voor wat ze willen zien. Verleid niet alleen met woorden en foto’s, maar link in je nieuwsbrief ook direct door naar je webshop.

4. Creëer een professionele lay-out
Nieuwsbrieven die er slecht uitzien qua opmaak. Ze zijn niet goed voor het imago van je bedrijf. Bij het versturen van een nieuwsbrief kies je daarom altijd voor een professionele lay-out. Je kunt hiervoor gebruikmaken van een template waardoor zowel je teksten als afbeeldingen direct, en  zonder enige design kennis, netjes en professioneel in je nieuwsbrief getoond worden. Dit nodigt zeker uit tot meer verkopen.

5. Trek de aandacht met opvallende titels en afbeeldingen
Als het gaat om nieuwsbrief tips is het belangrijk dat je goed kijkt naar je nieuwsbrief. Hoe trek je nu daadwerkelijk de aandacht van je doelgroep? Juist, met opvallende titels en afbeeldingen! Relaties beslissen in een microseconde of ze iets wel of niet leuk vinden. De moeite waard dus om over na te denken.

6. Stem je nieuwsbrief af op de onderwerpsregel
Zodra een relatie jouw nieuwsbrief in zijn of haar mailbox krijgt, moet het de interesse werken. Zorg daarom dat het eerste artikel in je nieuwsbrief is afgestemd op de onderwerpsregel die mensen lezen voordat je mailtje openen. Jouw lezer verwacht namelijk informatie over dit onderwerp.

7. Maak gebruik van call-to-actions
De interesse voor jouw nieuwsbrief terug zien in de behaalde omzet? Verwerk call-to-actions buttons in je nieuwsbrief. Je spoort je doelgroep niet alleen aan tot actie, maar je prikkelt ze ook om je webshop van een bezoek te voorzien.

Ben je nieuwsgierig naar nog meer nieuwsbrief tips?

Vandaag is de dag om met je nieuwsbrief te starten. Maak gebruik van Nieuwsbriefsysteem. Probeer het 30 dagen gratis uit en ontdek direct welke voordelen het jou als ondernemer oplevert. Neem bovendien bovenstaande nieuwsbrief tips ter harte en investeer in een onderneming die structureel groeit.