Ben jij een ‘op tuinen gerichte’ ondernemer en zoek je naar een manier om positief aan klantenbinding te werken? Een nieuwsbrief over tuinieren kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Het is een snelle en gemakkelijke manier om waardevolle informatie te verstrekken aan je doelgroep en bovendien neemt dankzij een nieuwsbrief ook het aantal klanten toe.

Waarom schrijf je nog meer een nieuwsbrief en hoe ga je hier effectief mee aan de slag?

Een nieuwsbrief tuinieren – waarom?

Als hovenier of ondernemer met een winkel in tuinartikelen en planten heeft het zeker meerwaarde om met een nieuwsbrief tuinieren aan de slag te gaan. Je kunt klanten en andere geïnteresseerden informeren over tuinadvies, tuingereedschap, tuin ideeën, tuininrichting, tuinplanten, tuingrond, voorbeeld tuinen, tuinaanleg, tuinrenovatie, tuinverlichting, tuintips, informatie over planten, recepten, tuinverhalen en natuurlijk het allerlaatste nieuws over de eigen activiteiten.

Daarmee laat je zien dat je een expert bent in je vakgebied en dit levert ongetwijfeld meer omzet op. Maar hoe schrijf je nu een goede nieuwsbrief tuinieren?

1. Maak gebruik van video’s en afbeeldingen

Beelden zeggen meer dan woorden. Dat gaat zeker op als je schrijft over tuinen, planten en bloemen. Mensen willen met eigen ogen zien wat je verkoopt of wat je voor hen kan betekenen in de tuin.

Daarom is het belangrijk je nieuwsbrief te voorzien van video’s en afbeeldingen om op die manier klanten te ‘verleiden’ om aankopen bij je te doen. Bij Nieuwsbriefsysteem kun je eenvoudig afbeeldingen en video’s toevoegen in je nieuwsbrief.

2. Continuïteit in het versturen van je nieuwsbrief

Het sporadisch schrijven van een nieuwsbrief tuinieren heeft weinig nut. Het gaat erom dat je structuur en continuïteit aanbrengt in het versturen van een digitale nieuwsbrief. Ga dus niet een nieuwsbrief maken op het moment dat het jou uitkomt, maar schrijf elke 2 weken of iedere maand actief om je doelgroep te bereiken.

Daarmee blijf je continue zichtbaar voor mensen die zich hebben ingeschreven op jouw mailinglist. Maak een planning en beslis op welke dag in de maand je een nieuwsbrief tuinieren verstuurt aan je doelgroep.

3. Link in de nieuwsbrief door naar je website

Een nieuwsbrief over tuinieren is daadwerkelijk effectief als je klikbare linkjes plaatst naar je website. Dit verhoogt niet alleen de conversie van je website, maar je kunt het ook inzetten voor je social media kanalen. Op Facebook of YouTube bijvoorbeeld kun je super eenvoudig video’s plaatsen.

Je geeft daarin bijvoorbeeld uitleg wanneer het beste seizoen is om planten te snoeien of welke bloemen je komend voorjaar niet mag missen. Misschien is het ook een idee om creatief te laten zien hoe je een moestuin aanlegt. Kortom, draag zorg voor links naar je website en social media kanalen en laat zien wat je in huis hebt!