Als je een camping of recreatiepark beheert of uitbaat, dan ben je vooral bezig met operationele zaken en probeer je jouw gasten het zo goed mogelijk naar de zin te maken. Toch zul je ook tijd vrij moeten maken om nieuwe gasten te werven en eerdere bezoekers terug te laten komen. Dat kan gelukkig heel eenvoudig met de software van Nieuwsbriefsysteem, want daarmee kun je snel en gemakkelijk een professionele camping nieuwsbrief maken!

Waarom een camping nieuwsbrief maken?

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat er weinig communicatiemiddelen zo effectief en efficiënt zijn als een digitale nieuwsbrief. Een camping nieuwsbrief is heel doeltreffend omdat je de ontvangers ervan heel gericht en dus effectief kunt benaderen met onderwerpen die zij leuk vinden.

Daarnaast is een camping nieuwsbrief maken heel goedkoop omdat je geen kosten voor het drukken, verspreiden, plaatsen of uitzenden van jouw boodschap hebt. Het enige wat je hoeft te doen is zelf de inhoud (content) te verzamelen en dit in je nieuwsbrief te zetten.

Je camping of recreatiepark beter bezet

Met een professionele en aansprekende nieuwsbrief kun je vaste bezoekers en potentiële nieuwe gasten van je camping dus eenvoudig en goedkoop bereiken. Je kunt ze zo bijvoorbeeld op de hoogte houden van vernieuwingen of uitbreidingen aan je recreatiepark. Of aantrekkelijke aanbiedingen doen voor het hoog- of laagseizoen of op de hoogte houden van verrassende activiteiten in de omgeving.

Door op de juiste momenten de ontvangers van je nieuwsbrief te voorzien van de juiste informatie kun je ervoor zorgen dat je bezettingsgraad het hele jaar door hoger wordt.

3 tips om goede camping nieuwsbrief te maken

Hoe maak je nu een echt goede nieuwsbrief voor je recreatiepark of camping? Hier vind je 3 handige tips:

  1. Maak nieuwsbrieven voor verschillende doelgroepen.
    Een groot voordeel van digitale nieuwsbrieven is dat je ze precies kunt afstemmen op de behoeften van je gasten. Voor een jong stel met kinderen is bijvoorbeeld een kinderspeelplaats heel belangrijk, terwijl een vriendengroep vooral wil weten wat er in de buurt te doen is. Hoe relevanter de informatie over je camping of recreatiepark, des te beter je nieuwsbrief wordt gelezen en hoe groter de kans op meer gasten.
  2. Kijk welke onderwerpen echt relevant zijn.
    Als je niet zeker weet welke onderwerpen je (potentiële) gasten interesseren, dan kun je dat met een digitale nieuwsbrief eenvoudig achterhalen. Je kunt bijvoorbeeld kijken op welke artikelen in de nieuwsbrief het meest geklikt wordt, door middel van speciale aanbiedingen bepalen waar je gasten in geïnteresseerd zijn, of een test doen met twee licht van elkaar afwijkende nieuwsbrieven die je elk naar de helft van je klantenbestand stuurt.
  3. Kom meer te weten over je gasten.
    Hoe meer je over je gasten weet, des te effectiever de nieuwsbrieven die je kunt maken. Niet alleen wat de inhoud betreft, maar ook over bijvoorbeeld het moment van versturen. Zo kun je aan iedereen die op jouw recreatiepark of camping verblijft vragen wanneer ze begonnen met het uitzoeken van hun vakantie en daar je aanbiedingen en verstuurmomenten van je nieuwsbrieven op aanpassen.

Wil je meer tips? Lees dan Vakantiehuis nieuwsbrief maken