Een nieuwsbrief maken voor een onderneming in de boomkwekerij is interessant voor de groei van je bedrijf. Het maakt als boomkwekerij niet uit waar je in gespecialiseerd bent. Een boomkwekerij gespecialiseerd in leibomen, dakplataan, fruitbomen, heesters en struiken, laanbomen en sierbomen, naaldbomen, bolbomen of haagbomen.

Met het maken en versturen van een nieuwsbrief kan je klanten en geïnteresseerden snel en direct informeren en het klankcontact warm onderhouden. Op het eerste gezicht lijkt het opzetten van een nieuwsbrief een beetje technisch en veel werk. Om jou, als boomkweker, snel op weg te helpen, vind je hier drie waardevolle tips om een goede nieuwsbrief te schrijven.

Tip 1: Nieuwsbrief maken – weet wat je schrijft

Voor het schrijven van een nieuwsbrief boomkwekerij is het belangrijk om op een rijtje te hebben wat jij wilt vertellen aan jouw klanten. Richt je daarbij op de onderwerpen die voor jouw klanten interessant zijn. Zijn er nieuwe bomen beschikbaar voor jouw klanten? Vertel hierover in een artikel van jouw nieuwsbrief.

Zijn er handige tips waarvan jij vindt dat jouw klanten dit moeten weten, bijvoorbeeld over behandeling van boomziekten, boomonderhoud, aanplant, boomaccessoires (palen, binddraad of boomband). Je kunt helemaal zelf bepalen of je jouw klanten hierover wilt informeren, wilt interesseren of tot actie wilt aanzetten.

Tip 2: Call to action

Een nieuwsbrief heeft verschillende doelen. Een van de belangrijkste doelen voor een nieuwsbrief boomkwekerij is om de klanten in actie te zetten. Dit is wanneer je een klant aan wilt sporen om gebruik te maken van bepaalde acties binnen jouw boomkwekerij.

Voorbeelden hiervan zijn: “maak nu gebruik van 25% op al onze fruitbomen” of “bij aankoop van 1 naaldboom, krijgt u de tweede voor de helft van de prijs”. Deze aanpak is handig want zodra je de klanten aanspoort om hiervan gebruik te maken, heb je een grotere kans op extra omzet.

Tip 3: Nieuwsbrief versturen

Als je de bovenste twee tips hebt gevolgd ben je nu klaar voor het verzenden van de nieuwsbrief. Nu is de vraag: wanneer kun je het beste een nieuwsbrief boomkwekerij versturen? De richtlijn is om minimaal een keer per maand een nieuwsbrief te versturen naar jouw klanten. Anders zijn je klanten je snel weer vergeten.

Wanneer je er zeker van bent dat je genoeg informatie hebt voor meerdere nieuwsbrieven per maand, zorg er dan voor dat je twee keer per maand een nieuwsbrief boomkwekerij verstuurt. Zo blijf je contact houden met de klanten en raken ze niet verveeld. De meest geschikte dagen voor het versturen is op donderdag of vrijdag. Het meest geschikte tijdstip is tussen 8 uur ’s ochtends en 2 uur ’s middags.

Wil je meer weten over het maken en versturen van professionele nieuwsbrieven zodat je bedrijf verder groeit? Kijk dan snel op de speciale nieuwsbrief maken pagina.