Als horecaondernemer wil je graag een band opbouwen met je gasten. Niet alleen als ze een bezoek brengen aan je wijnwinkel of restaurant, maar juist ook op de momenten dat ze niet fysiek aanwezig zijn. Een horeca nieuwsbrief maken en versturen kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Het is een effectieve methode om een band op te bouwen met je klanten en gasten en dit komt je onderneming altijd ten goede. Informeer hen bijvoorbeeld over een nieuwe menukaart of een speciale actie. Je kunt ook je medewerkers aan het woord laten over bijvoorbeeld het bereiden en serveren van eten. Hoe maak je nog meer een pakkende horeca nieuwsbrief voor jouw zaak? Onderstaande 3 tips helpen je bij het creëren van een effectieve nieuwsbrief.

Schrijf een persoonlijke nieuwsbrief

Wil je gasten en/of klanten effectief bereiken met je digitale nieuwsbrief? Zorg dan dat je een persoonlijke nieuwsbrief creëert. Niets is zo onpersoonlijk als een nieuwsbrief waarin de gast niet bij zijn of haar naam wordt genoemd. Veel mensen haken af als je een zakelijke toon aanslaat.

Je mag best een informele toon gebruiken richting je gasten. Gebruik bijvoorbeeld eens ‘je’ en ‘jou(w)’ in plaats van het afstandelijke ‘u’. Probeer verder ook uit te vinden welke aanhef het meest geschikt is voor jouw horeca nieuwsbrief.

Maak gebruik van recensies

Bezoekers van een café of restaurant willen graag iets positiefs lezen over een horecazaak voordat ze er daadwerkelijk gaan eten. Je kunt dit slim aanpakken door in je nieuwsbrief recensies te verwerken van gasten die eerder bij je hebben gegeten en gedronken.

Vermeld bijvoorbeeld een speciaal menu en laat daarin vooral ook gasten aan het woord die hiervan al eerder hebben geproefd. Dit stelt mogelijke nieuwe bezoekers van je horecazaak gerust en daardoor zal men eerder een reservering doorgeven via je website of per telefoon.

Betrek je social media kanalen erbij

Bij een horeca nieuwsbrief maken moet je in je achterhoofd houden dat je dit doet om zoveel mogelijk mensen te bereiken. De inzet van social media is onmisbaar bij het bereiken van een groter publiek. Wees daarom niet alleen actief op social media zelf, maar verwerk ook de icoontjes van je social media kanalen in je nieuwsbrief.

Je kunt uiteraard ook doorlinken naar bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Vergeet in je schrijven ook niet te vermelden dat mensen de mogelijkheid hebben om je zaak te volgen op diverse social media kanalen.

Je eerste horeca nieuwsbrief maken

Wil je direct aan de slag met een horeca nieuwsbrief maken? Maak dan gebruik Nieuwsbriefsysteem. Je kunt deze tool 30 dagen gratis gebruiken om te ontdekken wat je ervan vindt. Het levert je absoluut voordelen op. Ongetwijfeld ben je enthousiast en heb je er spijt van dat je dit niet eerder hebt geprobeerd!