Als mensen lid zijn van een zangkoor, een tennisclub, een vereniging voor dierenbescherming of een gezamenlijke speeltuin, dan doen ze dat omdat hun passie daar ligt. Een stichting of vereniging is dus niet opgezet om veel geld binnen te halen. Daardoor heb je als vereniging of stichting voor communicatiemiddelen niet veel budget. Het is daarom van belang dat er vanuit de stichting of vereniging op een makkelijke en kostenefficiënte manier gecommuniceerd kan worden. Dat kan met een elektronische nieuwsbrief. Met de software van Nieuwsbriefsysteem kan de stichting of vereniging heel eenvoudig een professionele e-mail nieuwsbrief maken en versturen.

Waarom een e-mail nieuwsbrief versturen?

In Europa zijn Nederlanders koploper wat betreft het gebruik van e-mail. Tegenwoordig gebruikt meer dan 95% van de Nederlanders van veertien jaar en ouder deze vorm van communicatie. Met een elektronische nieuwsbrief kunnen dus vrijwel alle leden van de stichting of vereniging bereikt worden. In tegenstelling tot een gedrukte nieuwsbrief, zitten er aan een e-mail nieuwsbrief geen druk- of verspreidingskosten. Ook levert het inruilen van een papieren nieuwsbrief voor een elektronische versie milieuwinst op. Met de handige software van Nieuwsbriefsysteem kunnen leden eenvoudig zelf een nieuwsbrief maken. Daarmee worden ook de kosten voor het vormgeven en opmaken van een gedrukte nieuwsbrief uitgespaard.

Wat zet je in de elektronische nieuwsbrief?
Een elektronische nieuwsbrief kan op verschillende manieren voor een stichting of vereniging worden ingezet. In de eerste plaats natuurlijk als vervanger voor een bestaande gedrukte nieuwsbrief. Als die nu nog niet aanwezig is, dan heeft de vereniging of stichting een volledig nieuw communicatiemiddel. Dat zorgt al voor een betere informatievoorziening voor de leden. Daarnaast kan de nieuwsbrief ingezet worden voor vrijwel alle andere vormen van communicatie.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om de reguliere nieuwsbrief af te wisselen met thematische edities. Als de website van de vereniging bijvoorbeeld vernieuwd is of voorzien wordt van nieuwe informatie, dan kunnen de leden daar met een speciale nieuwsbrief op geattendeerd worden. Ook kan de stichting of vereniging een aparte nieuwsbrief maken, waarin alle leden worden uitgenodigd voor de jaarvergadering. De mogelijkheden zijn dus vrijwel eindeloos. En voor de kosten hoeft de vereniging of stichting het niet te laten, want een abonnement op het Nieuwsbriefsysteem is er al vanaf zeven euro per maand.

Hoe kun je een goede nieuwsbrief maken?

Hier vind je drie handige tips hoe je voor jouw vereniging of stichting een goede nieuwsbrief kunt maken:

  • De nieuwsbrief is de vereniging of stichting. Het karakter van de stichting of vereniging moet in de opmaak, het taalgebruik en de verschijningsfrequentie van de nieuwsbrief terug te zien zijn. Dat zorgt bij de leden voor meer herkenbaarheid en betrokkenheid.
  • Pas de nieuwsbrief aan op de leden. Ook moet de nieuwsbrief op de leden afgestemd zijn. Zijn deze leden bijvoorbeeld al wat ouder? Gebruik dan een eenvoudige opmaak met grote letters en gebruik leuke foto’s, maar vermijd bijvoorbeeld links in de tekst of interactieve toevoegingen. In nieuwsbrief voor een vereniging met veel jonge ouders kun je bijvoorbeeld weer leuke links naar uitjes of interessante aanbiedingen toevoegen.
  • Gebruik goede nieuwsbriefsoftware. Ook als je geen grafische kennis hebt, dan kun je met de software van Nieuwsbriefsysteem op een eenvoudige manier een nieuwsbrief maken. Kies uit één van de vele professionele templates, en vul die eenvoudig met teksten, afbeeldingen en filmpjes.

Wil je weten hoe ook jouw vereniging of stichting eenvoudig een nieuwsbrief maken kan? Kijk dan op de website Nieuwsbriefsysteem. Je kunt de software van Nieuwsbriefsysteem zelfs 30 dagen gratis uitproberen.