Als je zelfstandig ondernemer bent, weet je hoe lastig het is om je schaarse tijd goed in te delen. Iedere keer sta je voor het grote dilemma: besteed ik mijn tijd aan werkzaamheden die direct geld opleveren, of ga ik activiteiten ontplooien waarmee ik meer klanten kan binnenhalen? Kies je voor het laatste, dan zul je dat direct merken aan je inkomsten. Maar op lange termijn kun je met acquisitie er juist voor zorgen dat je structureel meer gaat verdienen. Dan is het wel van belang om op de juiste manier nieuwe klanten te werven. Een e-mail nieuwsbrief maken en versturen is een zeer efficiënte en effectieve manier van acquisitie. Zeker als je gebruik maakt van de software van Nieuwsbriefsysteem.

Waarom zou je een nieuwsbrief maken?

Er zijn weinig vormen van communicatie zo doeltreffend als een nieuwsbrief per e-mail. Met dit communicatiemiddel kun je op een eenvoudige en zeer goedkope manier jouw onderneming direct onder de aandacht van jouw huidige klanten en potentiële afnemers brengen. Je kunt in je nieuwsbrief handige tips geven, relevante aanbiedingen doen, nieuwe medewerkers voorstellen, of een uitbreiding van jouw assortiment bekend maken. Een nieuwsbrief maken is bovendien minder ingewikkeld dan het lijkt.

Drie tips voor een geweldige nieuwsbrief maken

Net als bij alle zakelijke beslissingen, geldt bij een nieuwsbrief maken: hoe beter je er van tevoren over nadenkt en hoe meer je weet wat je wilt, hoe effectiever je nieuwsbrief zal zijn. We helpen je alvast op weg met drie handige tips:

  1. Maak je nieuwsbrief zoals jouw bedrijf is
    Spreek je klanten bijvoorbeeld aan zoals je dat in het echte leven ook doet. Zorg ook voor duidelijke herkenningspunten in je nieuwsbrief. Zoals het logo van je bedrijf, een foto van jezelf (of andere medewerkers), of een product waar jouw onderneming om bekend staan. Dat zorgt voor meer herkenning en sympathie, en verhoogt de kans dat je boodschap binnenkomt
  2. Keep It Short and Simple
    Met eenvoud kom je verder. Probeer niet in één keer teveel te willen met je nieuwsbrief. Formuleer bijvoorbeeld voor iedere nieuwsbrief die verstuurt één hoofddoelstelling, en hou je daar aan. Kies ook voor een vormgeving die past bij de aard van jouw bedrijf. Van een tuiniersbedrijf verwachten klanten bijvoorbeeld een frisse maar simpele nieuwsbrief met inhoudelijk advies, terwijl bij een webdesigner de vormgeving van de nieuwsbrief een veel grotere rol speelt
  3. Gebruik een goede copywriter.
    Heb je moeite om je gedachten en ideeën zelf goed onder woorden te krijgen? Frustreer jezelf dan niet, maar besteed het schrijfwerk uit. Er zijn veel freelance tekstschrijvers die tegen weinig geld prima teksten voor jouw nieuwsbrief kunnen leveren

Hoe kun je snel een professionele nieuwsbrief maken?

Een goede en herkenbare nieuwsbrief met bruikbare informatie, leidt gegarandeerd tot meer omzet en een beter resultaat. Als ondernemer kun je meestal niet veel tijd besteden aan het maken van een nieuwsbrief. Dan heb je dus software nodig die dit voor jou doet.

Met de nieuwsbriefsoftware van Nieuwsbriefsysteem kun je op een efficiënte manier een professioneel uitziende nieuwsbrief maken. Met Nieuwsbriefsysteem kun je namelijk kiezen uit een groot aantal krachtige templates en daar eenvoudig teksten, afbeeldingen, video’s in plaatsen. Je kunt bovendien de software van Nieuwsbriefsysteem een maand lang gratis proberen. Kijk op de website van Nieuwsbriefsysteem hoe ook jij snel een geweldige nieuwsbrief maken kunt.