Als ondernemer wil je uiteraard een band opbouwen met je doelgroep. Door op slimme wijze te investeren, kun je klanten wellicht voorgoed aan je binden. Je kunt de verbinding aangaan met je doelgroep door het schrijven van een nieuwsbrief. Dit doe je eenvoudig zelf. Overweeg je om hiermee aan de slag te gaan en ben je op zoek naar tips om dit succesvol vorm te geven? Zelf een digitale nieuwsbrief maken is gemakkelijker dan je denkt.

Wat is het doel van je nieuwsbrief?

In contact komen met je doelgroep, dat is in de basis de essentie van een nieuwsbrief maken. Je kunt een digitale nieuwsbrief zo professioneel maken als je zelf wilt. Zo kun je deze bijvoorbeeld voorzien van je huisstijl en logo. Je kunt echter nog veel meer bereiken met zelf een nieuwsbrief maken. Zo kun je er bijvoorbeeld naar streven om mensen naar je website te trekken of jezelf positioneren als autoriteit in het vakgebied waarin je werkzaam bent. Natuurlijk kun je er ook workshops of andere cursussen voor je bedrijf mee promoten.

Hoe ziet je nieuwsbrief eruit?

Natuurlijk is het de bedoeling dat je digitale nieuwsbrief er zo professioneel mogelijk uitziet. Er zijn templates ontwikkelt die je hierbij kunnen helpen. Zo wordt het bijvoorbeeld eenvoudig gemaakt om je huisstijl en logo te integreren. Verder is het belangrijk om van je nieuwsbrief geen lange lap tekst te maken. Korte alinea’s met subtitels kunnen je helpen om er een overzichtelijk geheel van te maken. Wil je je nieuwsbrief aantrekkelijk maken voor je doelgroep? Zorg dan dat je gebruik maakt van infographics, foto’s en afbeeldingen. Dit maakt content een stuk aantrekkelijker om te lezen.

Tips bij het maken van een goede nieuwsbrief

Ga je voor het eerst een nieuwsbrief schrijven of wil je het creëren of schrijven hiervan nieuw leven in blazen? Onderstaande tips bieden je volop inspiratie om hiermee aan de slag te gaan:

  • Zet het belangrijkste nieuws bovenaan;
  • Probeer de berichten die je schrijft niet te lang te maken;
  • Maak gebruik van beeldmateriaal;
  • Zorg dat je nieuwsbrief geoptimaliseerd is voor social media;
  • Beslis hoe je je publiek aanspreekt: formeel of informeel;
  • Verwerk een call-to-action in je digitale nieuwsbrief.

Ga aan de slag met zelf een nieuwsbrief maken

Bovenstaande informatie en tips kunnen je ongetwijfeld ondersteunen in het creëren van een nieuwsbrief voor je bedrijf of organisatie. Of je nu recent bent gestart als ZZP’er of dat je al jarenlang actief bent als MKB’er, het heeft absoluut waarde om hiermee aan de slag te gaan.

Ben je nieuwsgierig naar het maken en versturen van nieuwsbrieven? Probeer dan geheel vrijblijvend een template uit. Dit helpt je ongetwijfeld om enthousiast te raken over het schrijven en maken van een nieuwsbrief.