Heb jij je nieuwsbrief de laan uitgestuurd en ben je alleen verder gegaan met social media? Niet doen. Tijd om de oerdegelijke nieuwsbrief te herwaarderen, hetzij in elektronische vorm.

Waarom je beter voor de nieuwsbrief kan kiezen dan voor social media

Social media kanalen komen en gaan, maar emailmarketing blijft bestaan. We kennen allemaal het vluchtige bestaan van Hyves en Ello. Veelvuldig in gebruik, maar in paar maanden tijd was iedereen opeens massaal overgestapt naar Facebook. Social media kent een vluchtig karakter en dat maakt het onbetrouwbaar. E-mailen blijft in zeer constante vorm bestaan en dat maakt dat je veel meer op de nieuwsbrief dan op social media kan vertrouwen.

Het vluchtige karakter van social media is niet de enige reden om voor de nieuwsbrief te kiezen. Social media heeft ook een bepaald algoritme die van grote invloed is op in hoeverre jouw content wordt getoond aan je Facebook volgers. Je kan misschien veel volgers hebben op Facebook en Twitter, maar lezen zij echt al jouw content? Als je bezoekers met enige regelmaat je posts niet interessant vinden, verdwijnen je posts na verloop van tijd van hun timeline. Tot daar het ‘liken’ en het ‘volgen’. Je bent je ‘trouwe’ klanten kwijtgeraakt.

Houd daarom rekening met het ‘volgprobleem’. Als jij je op social media bevindt, betekent het niet dat jij je helemaal onder je klanten bevindt.

De voordelen van de nieuwsbrief ten opzichte van social media

Enkele voordelen van de nieuwsbrief ten opzichte van Facebook en Twitter:

  • Bij een nieuwsbrief is er geen afleiding. Alle omliggende content is alleen maar jouw content. Er zijn geen flikkerende advertenties en afspelende video’s van andere bedrijven.
  • Een nieuwsbrief is gepersonaliseerd. Daarnaast kan je individueel bijhouden wie je nieuwsbrief goed leest. Hier kan je gerichte boodschappen naar versturen.
  • Jouw content is altijd zichtbaar voor je leden en belandt in de inbox. Op social media vliegt je content even snel voorbij.

Social media en de nieuwsbrief integreren

Moet je social media volledig uitbannen? Nee, absoluut niet. Je moet het alleen niet zien als de vervanger van de nieuwsbrief, maar eerder als een optimale ‘aanvuller’ van de nieuwsbrief. Hoe zit dat dan?

Je kan de nieuwsbrief delen via social media. Door je nieuwsbrief te delen op Facebook of Twitter komen meer mensen in aanraking met jouw vaste content. Wie weet werf je meer nieuwsbriefleden en dus meer loyale volgers van jouw constante content!

Tips voor de nieuwsbrief op social media

Houd je nieuwsbrief kort en bondig en voorzie de teksten van een stevige plakfactor. Voeg een aansprekende en wervende titel toe met de echte WOW-factor.

Wat op het ene netwerk werkt, werkt op het andere netwerk niet. Dat betekent dat je andere nieuwsbrief strategieën moet toepassen op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Voor Twitter moet je actueel nieuws delen of het moet iets zijn waar je volgers mee aan de slag kunnen.

Voorbeeld: ‘Nieuwsbrief wordt nu verzonden. Highlights: nieuwe workshop, 50% korting op cursus en 25 tips voor succesvol ondernemen.

Voor LinkedIn moet je het zakelijk houden. Plaats de meest zakelijke en nieuwswaardige headline uit je nieuwsbrief op LinkedIn.

Voorbeeld: ‘Nieuwsbrief wordt nu verzonden: 1×1=3 conversie, hoe?, nieuwe blog over zakelijk onderhandelen en tips voor succesvol ondernemen.’

Voor Facebook moet de content inspirerend en prikkelend zijn. Voeg een link toe en pik een grappig, nieuwswaardig, persoonlijk item uit je nieuwsbrief.

Voorbeeld: ‘Collega deed bijzondere actie met fantastisch resultaat. Benieuwd? Lees het in onze nieuwsbrief.’

Tot slot

Geïnspireerd om het stof van je nieuwsbrief te vegen en er gauw mee aan de slag te gaan? Maak snel en eenvoudig mooie nieuwsbrieven en integreer deze met Facebook. Nieuwsbriefsysteem.nl is een praktisch hulpmiddel bij het opstellen van de mooiste nieuwsbrieven.