Een digitale nieuwsbrief versturen, is relevant voor het opbouwen van een band met je relaties en bovendien helpt het je om autoriteit te worden in je vakgebied. Je doelgroep zal sneller producten en diensten bij je afnemen. Toch is het soms een hele kunst om leads te vinden die je nieuwsbrief willen ontvangen. Prospects voor je nieuwsbrief vind je niet alleen via je bedrijfswebsite door unieke content te plaatsen, maar bijvoorbeeld ook via social media kanalen. Zo heeft Facebook interessante tools ontwikkeld om hiermee aan de slag te gaan. Leads kun je natuurlijk ook binnenhalen via telemarketing of netwerkbijeenkomsten.

Wat is leadgeneration?

Vandaag de dag wordt er volop gesproken over de zogenaamde leadgeneration. Dit kun je ook wel zien als alle activiteiten die erop gericht zijn om in contact te komen prospects. Nieuwe klanten zijn nodig om het voortbestaan van je bedrijf te garanderen. Een lead is dus eigenlijk een potentiële klant die geïnteresseerd is in een bepaald product of dienst dat je verkoopt. De interesse in jouw dienstverlening of producten kun je waarnemen als iemand zich bijvoorbeeld inschrijft voor jouw digitale nieuwsbrief die je periodiek verstuurt aan belangstellenden. Het uiteindelijke doel van het verzamelen van leads is natuurlijk de verkoop van jouw product of dienst.

Hoe kom je aan leads van voldoende kwaliteit voor je nieuwsbrief?

Hoe kom je nu eigenlijk aan leads van waarde voor je nieuwsbrief? Het is in eerste instantie belangrijk om je doelgroep te kennen en een manier te vinden hoe je deze het beste kunt bereiken. Bovendien is het belangrijk dat je je leads op de juiste wijze weet aan te trekken. De intentie is namelijk om zich voorgoed aan je bedrijf te binden. Google en social media kunnen je helpen om leads te vinden voor je nieuwsbrief. Telemarketing en online en offline adverteren, zijn eveneens mogelijkheden om leads te vinden van voldoende kwaliteit.

5 tips om meer leads te krijgen voor je nieuwsbrief

Wil je meer leads krijgen voor je nieuwsbrief? Maak gebruik van onderstaande tips en laat deze tips je helpen om hiermee succesvol aan de slag te gaan:

  • Maak het mensen gemakkelijk om zich te kunnen inschrijven op je nieuwsbrief. Zorg dus voor een goed zichtbare ‘aanmeldknop’ via je website of Facebook!
  • Voeg video’s en animaties toe in je nieuwsbrief
  • Optimaliseer je nieuwsbrief voor de smartphone
  • Houd de frequentie en verzendtijd van je nieuwsbrief in de gaten
  • Verstuur een welkomstmail na een inschrijving op je nieuwsbrief

Nieuwsgierig naar het maken en versturen van een digitale nieuwsbrief? Probeer geheel vrijblijvend een template van Nieuwsbriefsysteem en ontdek hoe gemakkelijk het werkt!