Als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het is om te investeren in je klantrelaties. Je zoekt niet alleen de interactie met je doelgroep via je website en social media, maar je ziet ook het belang in van een digitale nieuwsbrief maken. Je wilt natuurlijk een professionele nieuwsbrief, eenvoudig te maken en uiteraard voorzien van waardevolle content. Hoe doe je zoiets?

Hoe maak je een goede digitale nieuwsbrief?
Dankzij een goede softwaretool is het mogelijk om een nieuwsbrief template te maken voorzien van je eigen huisstijl. Zo kun je niet alleen eenvoudig je logo uploaden, maar ook een lettertype kiezen en de kleuren van je eigen huisstijl selecteren. Je kunt de digitale nieuwsbrief niet alleen voorzien van tekst en links, maar ook afbeeldingen en video’s. Je kunt de nieuwsbrief versturen op elk gewenst tijdstip.

Zijn er tips om een nieuwsbrief voor te bereiden?
Wat belangrijk is in de voorbereiding, is om je abonnees te verzamelen in een bestand. De e-mailadressen kun je importeren, als je klaar bent met je nieuwsbrief maken. Vanzelfsprekend kies je een nieuwsbrief template die aan je wensen voldoet en pas je deze aan zoals jij dat wilt. Is je digitale nieuwsbrief verstuurd? Dan kun je vervolgens de resultaten analyseren en kijken wat er de volgende keer beter kan. Maak eerst een proefopzet, voordat je een digitale nieuwsbrief daadwerkelijk pas verstuurt.

Zijn er bepaalde stappen te volgen bij het maken van een digitale nieuwsbrief?
Bij een digitale nieuwsbrief maken, is het natuurlijk een nieuwsbriefsysteem te kiezen die het beste bij je staat. Als je startend ondernemer bent, heb je niet direct het meest uitgebreide pakket nodig, tenzij je natuurlijk zeer succesvol bent. Natuurlijk is het belangrijk goed na te denken over wat je precies wilt communiceren in je nieuwsbrief en wat je doel is. Wil je meer bezoekers naar je website, meer interactie op je social media kanalen of een demonstratie geven over een nieuw product dat je hebt gelanceerd? Houd je bij het schrijven en publiceren van content natuurlijk aan lay-out van de template, anders krijg je een onprofessioneel uitziende nieuwsbrief.

5 tips bij een digitale nieuwsbrief maken

Om je op weg te helpen bij een digitale nieuwsbrief maken, geven wij je graag een vijftal praktische tips:

  1. Maak gebruik van nieuwsgierigmakende titels en afbeeldingen om de aandacht te trekken
  2. Kies altijd voor een professioneel nieuwsbriefprogramma om brieven te schrijven en te sturen
  3. Draag zorg voor een mooie lay-out en voorkom grammaticale fouten in je nieuwsbrief
  4. Link in je nieuwsbrief door naar sociale netwerken
  5. Gebruik altijd een call-to-action in je digitale nieuwsbrief om je doelgroep aan te sporen in actie te komen

Ben je nieuwsgierig naar het maken en versturen van een digitale nieuwsbrief? Probeer het 30 dagen gratis en doe er je voordeel mee!