Het onderhouden van relaties met je klanten is ontzettend belangrijk. Maar dat is vaak lastig wanneer je weinig tijd hebt. Daarom vormt een nieuwsbrief een steeds meer gebruikt middel om de relatie te onderhouden met de klanten. Zeker met deze nieuwsbrief voorbeelden is het een snelle en gemakkelijke manier om jezelf even op een leuke en informatieve manier onder de aandacht te brengen.

Alleen hoe ziet een professionele nieuwsbrief eruit? Hoe zorg je ervoor dat de nieuwsbrief creatief is, uitlokt om te lezen en informatief en leuk is om te lezen? In deze blog krijg je diverse nieuwsbrief voorbeelden aangereikt om over te schrijven in de nieuwsbrief.

1. Promotie benadrukken
Mensen zijn koopjesjagers. Veel kopen voor weinig geld geeft voldoening. Als je een grote promotie in de winkel hebt, is het verstandig om in de nieuwsbrief in te gaan op deze promotie. Laat aan de lezers zien van welke aanbiedingen of kortingen ze gebruik kunnen maken.

2. Loyale lezers belonen
Je nieuwsbrieflezers zijn jouw fans. Het zijn de mensen die er bewust voor hebben gekozen om jouw bedrijf actief te volgen. Laat zien dat jij dit waardeert. Zet ze in spotlights en stuur ze een gepersonaliseerde brief.

Stuur ze een kortingscode op. Nodig ze uit voor speciale sales avonden. Of verzendt een leuke nieuwtje en benadruk dat alleen de nieuwsbrieflezers dit weten.

3. Uitnodiging sturen
Heb jij een trainingsbureau of een evenementenbureau? Stel je nieuwsbrieflezers op de hoogte van de aankomende maandelijkse workshops, trainingen, seminars of evenementen.

Nodig de lezers uit en maak dat het voor de lezers gemakkelijk is om meer informatie te verkrijgen over de aankomende activiteiten. Zet hyperlinks in de brief, zodat de lezer snel naar jouw website doorklikt

4. Nieuwe producten of diensten showen
Heb jij een nieuwe product in je assortiment of een nieuwe dienst ontwikkelt? Geef je trouwe fans het gevoel dat zij bijzonder zijn, door hen als eerste op de hoogte te stellen van je nieuwe dienst of product.

5. Haak in op de actualiteit
Ga in de nieuwsbrief in op de actualiteit. Stel jij bent een ZZP’er en gespecialiseerd in de crisiscommunicatie. Er is net een gigantische ramp gebeurd in een school of een klokkenluider heeft schadelijke dingen over een bedrijf verteld. Het is dan een slimme zet om in te haken op deze crisis. Vertel wat daar goed gaat en wat daar niet goed gaat. Passen ze de juiste strategie toe? Geven ze de juiste antwoorden? Wat gaat slecht en wat kan beter?

6. Vertel wat er is gebeurd
Je nieuwsbrieflezer blijven graag op de hoogte van jouw verhalen. Ga in op afgelopen maand en vertel zowel het leuke als het minder leuke nieuws.

Misschien is er een huisstijl-lanceringsfeestje geweest. Het is dan wel zo leuk om daar foto’s van te tonen en kort te vertellen hoe geweldig het was. Maar ook slecht nieuws kan je vertellen. Wat ging er bijvoorbeeld niet goed en hoe ging je daarmee om? Denk bijvoorbeeld aan een beamer die kapot is tijdens een belangrijke presentatie.

7. Breng je relaties in beweging
Een nieuwsbrief moet niet alleen zenden, maar de lezers ook in beweging brengen. Organiseer een prijspuzzel, een quiz of laat de lezers raden naar de uitslag.

8. Zet een medewerker in het zonnetje
Het komt in elk bedrijf voor: een medewerker die iets ontzettend moois heeft gedaan, met zwangerschapsverlof gaat of overstapt naar ander bedrijf. Een medewerker in het zonnetje zetten, geeft de lezer een kijkje achter de schermen. Dat vinden lezers leuk!

Bedank de medewerker. Vertel wie hij of zij is. Wat de medewerker heeft gedaan en bereikt?

Tot slot
Heb je met bovenstaande nieuwsbrief voorbeelden genoeg inspiratie om aan de slag te gaan met een aansprekende nieuwsbrief? Maak snel en gemakkelijk mooie nieuwsbrieven en onderhoud de relatie met je klant.