Als ondernemer is het belangrijk om regelmatig in contact te komen met jouw doelgroep. Zo blijf je als onderneming top of mind en kun je jouw (potentiële) afnemers meer laten weten over nieuwe ontwikkelingen bij jouw bedrijf. Niets is in het contact met je doelgroep zo efficiënt en effectief als elektronische communicatie. Een nieuwsbrief is daarbij één van de meest gebruikte manieren om informatie gestructureerd bij jouw doelgroep te krijgen. Maar waarom zou je daar als zzp’er of mkb’er gebruik van maken?

Overstappen naar nieuwsbrieven ook voor kleine ondernemers interessant

Misschien verstuur jij als mkb-er of zzp-er op regelmatige basis al e-mails aan een geselecteerde groep afnemers of potentiële klanten. Het is dan een kleine stap om naar een reguliere nieuwsbrief over te gaan. Om nieuwsbrieven goed te kunnen opmaken, versturen en analyseren, maak je gebruik van speciale nieuwsbrief software.

Misschien denk je dat het maken van nieuwsbrieven alleen interessant is voor grote bedrijven, maar ook voor kleinere ondernemers zitten er veel voordelen aan. Vergeleken met aparte e-mails naar je contactpersonen en (potentiële) klanten ben je bijvoorbeeld minder tijd kwijt aan een goede opmaak, kun je e-mailadressen veel beter beheren, en heb je meer mogelijkheden om je informatie professioneel over te laten komen.

Waarom gebruik maken van speciale nieuwsbrief software?

Speciale nieuwsbrief software maakt het heel eenvoudig om professioneel uitziende nieuwsbrieven op te stellen en te beheren. Als zzp’er of mkb’er heb je vaak geen tijd om lang aan de opmaak van je nieuwsbrieven te sleutelen, en wil je je vooral bezighouden met de dingen waar je echt goed in bent. Dan is het handig als je met bestaande templates in nieuwsbrief software snel een nieuwsbrief in jouw huisstijl kan opstellen.

Met de juiste nieuwsbrief software kun je bovendien alle aanmelders en afmelders voor jouw nieuwsbrief automatisch laten beheren, zodat je niet onnodig tijd kwijt bent met handmatig toevoegen of verwijderen van contacten in daarvoor minder geschikte programma’s als bijvoorbeeld Outlook, Excel of Gmail. Bovendien kun je goede nieuwsbrief software op iedere plek benaderen, dus ook op een andere computer, op een tablet of via je mobiele telefoon.

En met goede nieuwsbrief software heb je veel analysemogelijkheden: je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel ontvangers je nieuwsbrief geopend hebben en welke artikelen het meest gelezen worden. Zo krijg je nog meer inzicht in de wensen en voorkeuren van jouw doelgroep, en kun je niet alleen jouw volgende nieuwsbrieven, maar ook de rest van jouw communicatie daar op aanpassen.

Goede nieuwsbrief software is niet duur

Goede nieuwsbrief software hoeft bovendien niet duur te zijn. Je kunt met de geavanceerde nieuwsbrief software van nieuwsbriefsysteem.nl al vanaf zeven euro per maand professionele nieuwsbrieven naar 500 klanten en prospects versturen. Voor maar een paar euro per maand kun je dus al professioneel met jouw doelgroep communiceren. Daarmee bespaar je niet alleen tijd, maar haal je ook veel meer uit je relaties.

Bekijk de website van nieuwsbriefsysteem.nl voor alle mogelijkheden om professionele nieuwsbrieven naar jouw klanten te sturen.