Wil je je klanten laten weten welke mooie acties je regelmatig te bieden hebt? Zou je graag je relaties op de hoogte willen houden van de nieuwste ontwikkelingen van je bedrijf zodat je top of mind blijft? Dan biedt een nieuwsbrief de ideale oplossing. Je kunt hiermee met weinig geld en tijd toch goed in het zicht blijven bij je belangrijkste relaties en klanten en zo je bekendheid en omzet vergroten. Maar je vraagt je wellicht af, hoe maak je een nieuwsbrief? Het klinkt als een tijdrovende klus waar veel creativiteit en moeite in gaat zitten. Een professioneel uitziende nieuwsbrief maken lijkt een lastige klus. Gelukkig biedt een nieuwsbriefsysteem de uitkomst.

Weinig tijd kwijt en toch een professionele nieuwsbrief maken

Met een nieuwsbriefsysteem kun je gemakkelijk en snel een professioneel ogende nieuwsbrief maken. Je hoeft namelijk helemaal niet na te denken over hoe de lay-out eruit moet komen te zien, want je kunt gewoon gebruik maken van de kant-en-klare templates die je aan je eigen huisstijl kunt aanpassen. Hiernaast zijn er geen ingewikkelde constructies nodig, je kunt filmpjes, afbeeldingen, tekst en meer gemakkelijk toevoegen zoals jij dat wilt. En met de handige automatisch gegenereerde rapporten kun je direct zien wie je nieuwsbrief heeft geopend en wat die persoon ermee gedaan heeft. Deze data kun je vervolgens inzetten om de volgende verzending te verbeteren en zo meer uit je marketing te halen.

Hoe maak je een nieuwsbrief?

Wanneer je een goede nieuwsbrief wilt maken, moet je eerst nadenken over wat je ermee wilt bereiken. Stel je doelen vast. Wil je meer naamsbekendheid, meer klanten naar je website, meer producten verkopen of wil je iets anders? Bedenk je vervolgens wie je doelgroep is en waar zij in geïnteresseerd zouden kunnen zijn. Pas je inhoud daarop aan. Als je bijvoorbeeld een dierenwinkel hebt en je wilt een nieuwsbrief versturen naar al je katteneigenaren, stuur dan geen aanbiedingen van hamstervoedsel naar ze toe, maar concentreer je op de kattenproducten. Zo zorg je ervoor dat je nieuwsbrieven relevant zijn en echt meerwaarde hebben. Verstuur de nieuwsbrief en analyseer het effect ervan, zodat je met deze nieuwe informatie aan de volgende kunt beginnen.

7 handige tips

Hoe maak je een nieuwsbrief? Volg deze zeven handige tips op voor een ijzersterk resultaat:

– Wees relevant voor je doelgroep, wat willen ze zien?
– Bied meerwaarde met je nieuwsbrief zodat ze er ook echt naar gaan kijken.
– Zorg voor een professionele uitstraling die aantrekkelijk oogt en bij je huisstijl past.
– Doe een A-B test waarbij je twee dezelfde nieuwsbrieven verstuurt met een andere onderwerptitel om te kijken welke woorden mensen door laten klikken.
– Analyseer je data altijd om je nieuwsbrieven nog beter te maken.
– Maak korte stukjes tekst waarin meteen duidelijk is waar het over gaat.
– Zet maximaal vier nieuwsberichten erin om het overzichtelijk en gebruiksvriendelijk te houden.

Gratis en vrijblijvend ontdekken wat een nieuwsbrief voor jouw bedrijf kan betekenen? Ontdek dan hier meer.