Nieuwe klanten verkrijgen voor een website is waar de focus ligt van veel internet marketing bureaus. Raar eigenlijk, want bestaande klanten zullen waarschijnlijk eerder overgaan tot een aankoop dan nieuwe klanten die voor het eerst in aanraking komen met een bedrijf. Om bezoekers terug te laten komen naar de website kunnen nieuwsbrieven worden ingezet. Wellicht heeft u in de planning om een website te laten maken, dan is het slim om met de ontwikkeling van de website al rekening te houden met een inschrijf formulier van de nieuwsbrief.

Voordelen van email marketing

Email marketing is een goedkoop middel om klanten en geïnteresseerde op de hoogte te houden van ontwikkelingen in uw bedrijf, aanbiedingen in uw webshop of leuke nieuwtjes om loyaliteit te kweken
Het komt direct aan bij de geadresseerde, in tegenstelling tot de post kun je direct het bericht verzenden en worden de eerste mails al binnen enkele seconden ontvangen
Het is meetbaar, in diverse mail software wordt het meetbaar gemaakt door middel van diverse tracking codes die geplaatst kunnen worden in emails. Zo ziet u direct of mailings effectief zijn en het gewenste effect hebben.
U heeft de mogelijkheid uw doelgroep direct aan te spreken en uw boodschap er door heen te duwen in plaats van af te wachten tot de klant zelf actie onderneemt
Successen kunnen worden bepaald aan de hand van de cijfers
Loyaliteit kan gecreëerd worden door het toevoegen van waarde middels mailings

Nadelen van email marketing

Als u email marketing inzet, pas dan op dat u dit niet te enthousiast doet. Dan kan email marketing namelijk averechts effect hebben. Email marketing wordt dan vaak gezien als spammerige mailtjes die uiteindelijk geen effect meer hebben op de desbetreffende geadresseerde.
Tevens is het slim om de ontvangers in te lichten over de zogenaamde spam box in de mail. Het kan zo zijn dat mails van uw bedrijf in een spambox komen zodra ze worden verzonden, dit kan worden voorkomen als de geadresseerde uw email adres toevoegt aan zijn of haar adresboek.