Als mensen zich registreren voor uw nieuwsbrief, dan geven zij toestemming om een relatie te starten tussen u en henzelf. Hoe meer mensen zich registreren voor uw nieuwsbrief, des te meer producten u kunt verkopen, met het gebruik van uw nieuwsbrief. Hieronder treft u 7 geniale punten, hoe u het beste een optimale e-mail lijst op kunt bouwen.

 

Nieuwsbrieven kunnen een zeer effectief middel zijn om uw product, dienst of bedrijf in de markt te zetten. Belangrijk is echter om wel de juiste doelgroep te bereiken. Mocht het namelijk zo zijn dat u een dienst aan gaat bieden waar 90% van uw lijst niets om geeft, is dit natuurlijk minder effectief dan een lijst die interesse heeft in wat u aan te bieden heeft.

 

Personen en bedrijven die zich registreren voor uw nieuwsbrief geven u de kans om een relatie met hun op te bouwen. Met dank aan een goede e-mail lijst en nieuwsbrief kunt u vertrouwen winnen van bedrijven en particulieren. Uiteindelijk is het natuurlijk het doel dat ze zoveel vertrouwen in u krijgen dat ze uw product of dienst afnemen.

 

Daar is dus uiteindelijk ook het moeilijkste punt aangekomen, hoe krijgt u het voor elkaar dat mensen zich registreren voor uw nieuwsbrief, beter nog hoe krijgt u het voor elkaar dat veel mensen zich gaan registreren.

 

Stap 1. Maak een duidelijk zichtbaar registratie formulier voor uw nieuwsbrief op uw website. Het gaat erom dat uw formulier duidelijk zichtbaar is zodat mensen enkel het formulier in hoeven te vullen, als het een hoop werk kost hoeft het vaak namelijk niet meer.

 

Stap 2. Maak gebruik van uw huidige leden. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een leuke actie te verzinnen met kortingen of een cadeau. De persoon die dan de meeste nieuwe registraties aanbrengt krijgt dan bijvoorbeeld een iPad of elk ander cadeau.

 

Stap 3. Vraag uw klanten om lid te worden van uw nieuwsbrief. Aan het einde van uw bestellings-formulier kunt u bijvoorbeeld de optie maken om te registreren voor de nieuwsbrief.

 

Stap 4. Promoot uw nieuwsbrief met behulp van bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Plaats het bijvoorbeeld in uw profiel en vraag uw vrienden of hun het willen delen. Als u voor Facebook en Twitter bijvoorbeeld een zakelijk account heeft plaats het dan ook daar. U wilt er namelijk voor zorgen dat uw bereik zo groot mogelijk is.

 

Stap 5. Als u bijvoorbeeld gebruik maakt van WordPress dan kunt u vaak ook plugins downloaden voor uw website, voor WordPress is er bijvoorbeeld “newsletter signup plugin”. Met zo’n handige plugin komt er op uw website bijvoorbeeld een formulier of een “checkbox” bij het registreren. Plugins zijn erg handig als u gebruik maakt van een CMS systeem of als u niet zoveel kennis heeft van HTML of PHP.

 

Stap 6. Begin met het schrijven van nieuwsbrieven. Zorg ervoor dat uw nieuwsbrief kort maar krachtig is. Probeer het zo kort mogelijk te houden want uw lezers moeten ook weer verder met hun dag. Als het bijvoorbeeld een half uur lezen is dan doen de meeste dat natuurlijk niet.

 

Stap 7. Lees uw tekst nog even goed door voor u het verstuurd. U wilt namelijk niet dat u per ongeluk een nieuwsbrief vol fouten stuurt.